Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

10 (ακόμη) πράγματα που έμαθα σ’ αυτές τις εκλογές




  1. Δεν είναι μόνον ο Θεσσαλονίκης Ανθιμος που «μπλέχτηκε» στις εκλογές επηρεάζοντας τους ψηφοφόρους. Υπάρχουν κι άλλες «σιγανοπαπαδιές» που ακόμη πιο ύπουλα προωθούν «ορθόδοξες» υποψηφιότητες. Και μιλώ για μέσα στο νομό Θεσσαλονίκης…
  2. Ελάχιστοι υποψήφιοι που τέθηκαν εκτός μάχης από την πρώτη Κυριακή υποστηρίζουν με την καρδιά τους έναν από τους δύο νικητές. Είναι τέτοια η ένταση και η πίκρα του πρώτου αποτελέσματος που θα προτιμούσαν να πάνε για ψαράκι στη Χαλκιδική αντί να ψηφίσουν. Ελα όμως που θέλουν να έχουν λόγο στις εξελίξεις… Ετσι, κάνουν την ανάγκη φιλοτιμία και επιλέγουν το λιγότερο κακό.
  3. Όταν όμως, ως χαμένος υποψήφιος ή αναποφάσιστος ψηφοφόρος, καλείσαι να επιλέξεις τον λιγότερο κακό, η εκλογική σούπα γίνεται νερόβραστη. Ο λίγο κακός είναι πολύ χειρότερος από αυτό που έχεις στο μυαλό σου κι αυτό είναι μεγάλη ήττα για την Δημοκρατία (σου).
  4. Παρά τα προβλήματα που δημιουργεί ένα εκλογικό δίλημμα, θεωρώ πως οι ψηφοφόροι θα την χαρούμε την Δεύτερη Κυριακή. Θυμίζει έντονα Big Brother και όλοι έχουμε περιέργεια να μάθουμε ποιος θα αποχωρήσει από…  το σπίτι.
  5. Ευτυχώς που οι εκλογές για την περιφέρεια γίνονται μαζί με τις δημοτικές. Διαφορετικά θα ψήφιζε το 25% του εκλογικού σώματος και αυτοί θα ήταν άνω των 65 ετών.
  6. Παρά την σήψη στην οποία έχει περιέλθει από χρόνια τόσο ο πολιτικός κόσμος όσο και το εκλογικό σώμα, υπάρχουν ακόμη κάποια παραδείγματα διοίκησης που επιβραβεύονται, ως εξαιρέσεις, βέβαια, που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Ο Σίμος Δανιηλίδης και ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος μπορούν να περηφανεύονται ότι οι ψηφοφόροι τους, τους  επιβράβευσαν για τα έργα που πραγματοποίησαν στους Δήμους Συκεών και Θέρμης, αντίστοιχα. Παρεμπιπτόντως, αν όλοι οι Δήμοι στην Ελλάδα είχαν 25 εκατομμύρια ευρώ πλεόνασμα όπως οι Συκιές, η χώρα δεν θα πήγαινε στο ΔΝΤ. Θα δανείζονταν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  7. Από την άλλη μεριά, αν είσαι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν χρειάζεται να κάνεις έργο για να σε ψηφίσει ο κόσμος. Το ότι είσαι Μακεδόνας, Πόντιος και καλό παιδί είναι υπέρ αρκετά για να λάβεις 51%. Ασχετα αν αυτό σε πραγματικές ψήφους δεν αντιστοιχεί ούτε στο 25% του εκλογικού σώματος. Πάντα θα βρίσκεται κάποιος Γιώργος Παπανδρέου να επιλέξει τον χειρότερο δυνατό αντίπαλο που ως άλλη «Ιφιγένεια» θα θυσιάζεται για να βγει το ΠΑΣΟΚ από την εκλογική αγγαρεία.
  8. Είπα ΠΑΣΟΚ και θυμήθηκα το κόμμα που (νομίζω ακόμη ότι) υποστηρίζω. Δείτε σας παρακαλώ σύντομα τον ανασχηματισμό. Η λίστα των υπουργών θα σας κάνει να καταλάβετε γιατί δέχτηκαν κάποια στελέχη να μπουν υποψήφιοι σε «χαμένες» περιοχές. Διά της ατόπου απαγωγής θα καταλάβετε γιατί δεν έπρεπε κάποιοι άλλοι να αρνηθούν τα χρίσματα.
  9. Τώρα, επειδή αυτές τις μέρες επικρατεί και η λογική του λιγότερο χειρότερου, θυμήθηκα και τη Νέα Δημοκρατία. Το κόμμα αυτό παραμένει τόσο βραχνιασμένο όσο ο αρχηγός του, τόσο εξαφανισμένο όσο ο τέως αρχηγός του και τόσο γκαντέμικο όσο ο επίτιμος… Επειδή όμως το έργο το έχουμε ξαναδεί, μην εκπλαγείτε όταν σε λίγα χρόνια ο βραχνιασμένος γίνει καταλληλότερος, ο τέως χρυσή παρακαταθήκη και ο επίτιμος τοποθετηθεί δίπλα στον Βενιζέλο, τον Καραμανλή και τον Ανδρέα.
  10. Σας έπριξα αυτές τις μέρες με τον Μπουτάρη, το ξέρω. Ελάτε όμως τώρα, παραδεχτείτε το, έχει καμιά σχέση ο Κυρ – Γιάννης με κάθε άλλη υποψηφιότητα ever; Μην απαντήσετε με σχόλιο, μην κάνετε like. Μία ψήφο στην κάλπη ρίξτε. Το πολύ – πολύ να μετανιώσετε. Το ρίσκο πάντως είναι μικρό. Κι όπως λέει και ο ΟΠΑΠ: «… αν σου κάτσει, σου αλλάζει τη ζωή».

2 σχόλια:

  1. Εγώ που δεν ψηφίζω εκεί, θα κάνω like..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγώ που ψηφίζω εκεί, κάνω επίσης like και δηλώνω πως όχι, δεν το μετάνιωσα... και φυσικά δεν ένιωσα ότι ρισκάρω, αλλά επέλεξα ήδη απ'την πρώτη κυριακή την καθαρή ματιά του κυρ-γιάννη. νομίζω πρώτη φορά αγωνιώ για εκλογική αναμέτρηση τόσο και τελικά ενθουσιάζομαι με το αποτέλεσμα τόσο! (μιας και κλέβουμε ατάκες...) τυχαίο; δε νομίζω:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή